6-minutentraining in Haren (Gemeente Groningen) op za, 25/05/2019 - 09:00

Trainingstijdstip: 
25/05/2019 - 09:00
Startlocatie naam: 
Brandweer kazerne te Haren
Locatie adres: 
Westerse Drift 5, 9752 LA Haren
Plaats: 
Haren
Publieke opmerkingen: 

Op maandag 25 mei om 09:00 uur stelt Stichting GroningenHartveilig u in de gelegenheid om deel te nemen aan een reanimatie AED cursus inclusief Real life scenario training met LOTUS, een afwisseling van praktijk en theorie. Waarna u zich kan aanmelden bij het Reanimatie-Oproep-Netwerk van HartslagNu.
Door het volgen van deze nieuwe stijl 6-minutetraining, leert u adequaat handelen bij een hartstilstand. Tijdens deze 6-minutentraining leert u in gemiddeld 3 uur:
Hoe u een hartstilstand herkent en wat u dan moet doen.
Hoe u moet reanimeren: borstcompressie toepassen en mond-op-mond beademing geven en hoe u een AED aansluit en bedient.
Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en leert u een AED bedienen. U krijgt les van een erkend instructeur, ondersteund door een LOTUS. Na afloop van de cursus ontvangt u een NRR diploma.
We nodigen u van harte uit om mee te doen, de trainingen zijn voor alle burgerhulpverleners in de gemeente HAREN
Als u zich na de cursus inschrijft als burgerhulpverlener ontvangt u een witte reanimatiehesjes zo dat u bij een oproep herkenbaar bent als burgerhulpverlener van Groningen HartVeilig.

Aanmelden mogelijk: 
Open
Deelnemersbijdrage: 
€10.00

Inschrijven?

Meld u aan voor deze activiteit via het Aanmeldformulier.

Wat is een 6-minutentraining

Door het volgen van een 6-minutentraining leert u adequaat handelen bij een hartstilstand. Het is een real-life scenariotraining met een LOTUS. Dit betreft het type training, waarbij we slechts de praktijk oefenen, u sluit deze cursus niet af met een examen, indien gewenst kunt u een deelnamebewijs krijgen, maar voor dit type training worden geen diploma's verstrekt. Indien u graag uw reanimatie-diploma (BLS) wenst te verlengen, volgt u dan een BLS-cursus of een 6-minutenbasiscursus.

Tijdens deze 6-minutentraining ervaart u in gemiddeld 1,5 uur:

  • Hoe u zich veilig verplaatst van uw eigen vertrekpunt naar de locatie van het slachtoffer.
  • Hoe u samenwerkt met andere burgerhulpverleners tijdens de reanimatie.
  • Hoe u overdraagt en samenwerkt met zorgprofessionals in de vorm van ambulancediensten.
  • Samen met andere cursisten werken, zoals het samen reanimeren, het bedienen van de AED en dergelijke. Dit in combinatie met een LOTUS.

De training wordt deels betaald uit gemeentelijke subsidie en deels door uw eigen bijdrage van €5 voor de training. U betaalt deze bijdrage direct bij uw aanmelding via onze website.
We nodigen u van harte uit om mee te doen, de trainingen zijn voor alle burgerhulpverleners in de regio van de training.

Mocht u deze nog niet in uw bezit hebben, tijdens de 6-minutentraining worden ook de witte reanimatiehesjes verstrekt, zodat u bij een oproep herkenbaar bent als burgerhulpverlener van Groningen HartVeilig.

De praktijktrainingen worden door de deelnemers als bijzonder zinvol ervaren, ook door professionele hulpverleners en door mensen die eerder hebben gereanimeerd. Als u na deze training opgeroepen wordt voor een echte reanimatie, dan zijn wij er van overtuigt dat u beter bent voorbereid dan enkel met een basis reanimatie-cursus!