6-minutenbasiscursus in Vledderveen (Gemeente Stadskanaal) op do, 28/05/2020 - 19:00

Ingediend door rpater op vr, 11/08/2019 - 23:32
Trainingstijdstip
Gemeente
Gemeente Stadskanaal
Plaats
Vledderveen
Startlocatie naam
Zaal Veldzicht
Locatie adres
Waterschapsweg 7
9585 PC Vledderveen
Maximaal aantal deelnemers
1
Aanmelden mogelijk
Gesloten
Deelnemersbijdrage
€10.00
Meld u aan voor deze activiteit via het Aanmeldformulier.

Wat is een 6-minutenbasiscursus

Door het volgen van een 6-minutenbasiscursus leert u adequaat handelen bij een hartstilstand. Het omvat theorie-les opgevolgd door een real-life scenariotraining met een LOTUS.

Tijdens deze 6-minutenbasiscursus leert u in gemiddeld 3 uur:

  • Hoe u een hartstilstand herkent en wat u dan moet doen.
  • Hoe u moet reanimeren: borstcompressie toepassen en mond-op-mond beademing geven, hoe u een AED aansluit en bedient.
  • Samen met andere cursisten werken, zoals het samen reanimeren, het bedienen van de AED en dergelijke. Dit in combinatie met een LOTUS.

Na afloop van de cursus ontvangt u een NRR reanimatie-certificaat.

De cursus wordt deels bekostigd uit gemeentelijke subsidie en deels door uw eigen bijdrage van €10. U betaalt deze bijdrage direct bij uw aanmelding via onze website.
We nodigen u van harte uit om mee te doen.

Mocht u deze nog niet in uw bezit hebben, tijdens de 6-minutenbasiscursus worden ook de witte reanimatiehesjes verstrekt, zodat u bij een oproep herkenbaar bent als burgerhulpverlener van Groningen HartVeilig.

De praktijktrainingen worden door de deelnemers als bijzonder zinvol ervaren, ook door professionele hulpverleners en door hulpverleners die eerder hebben gereanimeerd. Als u na deze training opgeroepen wordt voor een echte reanimatie, dan bent u beter voorbereid dan enkel met een basis reanimatie-cursus!

De 6-minutenbasiscursus kan gevolgd worden als herhalingscursus, maar niet als basis-reanimatiecursus (BLS), omdat er te weinig tijd is om vanaf 0 te beginnen. Wilt u voor het eerst leren reanimeren, of heeft u uw diploma laten verlopen? Kijkt u dan naar de BLS-cursus.