6-minutentraining in Loppersum (Gemeente Loppersum) op wo, 02/05/2020 - 19:15

Ingediend door mnieland op do, 11/21/2019 - 20:18
Trainingstijdstip
Startlocatie naam
brandweerkazerne Loppersum
Locatie adres
Brandweerkazerne Loppersum
Pomonaweg 3
9919 HS Loppersum
Gemeente
Gemeente Loppersum
Plaats
Loppersum
Aanmelden mogelijk
Open
Deelnemersbijdrage
€5.00
Meld u aan voor deze activiteit via het Aanmeldformulier.

Wat is een 6-minutentraining

Door het volgen van een 6-minutentraining leert u adequaat handelen bij een hartstilstand. Het is een real-life scenariotraining met een LOTUS. Dit betreft het type training, waarbij we slechts de praktijk oefenen, u sluit deze cursus niet af met een examen, indien gewenst kunt u een deelnamebewijs krijgen, maar voor dit type training worden geen diploma's verstrekt. Indien u graag uw reanimatie-diploma (BLS) wenst te verlengen, volgt u dan een BLS-cursus of een 6-minutenbasiscursus.

Tijdens deze 6-minutentraining ervaart u in gemiddeld 1,5 uur:

  • Hoe u zich veilig verplaatst van uw eigen vertrekpunt naar de locatie van het slachtoffer.
  • Hoe u samenwerkt met andere burgerhulpverleners tijdens de reanimatie.
  • Hoe u overdraagt en samenwerkt met zorgprofessionals in de vorm van ambulancediensten.
  • Samen met andere cursisten werken, zoals het samen reanimeren, het bedienen van de AED en dergelijke. Dit in combinatie met een LOTUS.

De training wordt deels betaald uit gemeentelijke subsidie en deels door uw eigen bijdrage van €5 voor de training. U betaalt deze bijdrage direct bij uw aanmelding via onze website.
We nodigen u van harte uit om mee te doen, de trainingen zijn voor alle burgerhulpverleners in de regio van de training.

Mocht u deze nog niet in uw bezit hebben, tijdens de 6-minutentraining worden ook de witte reanimatiehesjes verstrekt, zodat u bij een oproep herkenbaar bent als burgerhulpverlener van Groningen HartVeilig.

De praktijktrainingen worden door de deelnemers als bijzonder zinvol ervaren, ook door professionele hulpverleners en door mensen die eerder hebben gereanimeerd. Als u na deze training opgeroepen wordt voor een echte reanimatie, dan zijn wij er van overtuigt dat u beter bent voorbereid dan enkel met een basis reanimatie-cursus!