Nazorg

Contact met u als burgerhulpverlener is voor GHV erg belangrijk. Naast de voorlichtingsavonden en 6-minutentrainingen is het belangrijk om contact met u te hebben nadat u bent ingezet bij een reanimatie!

Een reanimatie en eventueel overlijden is een heftige emotionele gebeurtenis en het is normaal dat u hierover na wilt praten.

Het nazorgteam van Groningen HartVeilig is daarvoor 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, bijvoorkeur wel tussen 08.00 uur en 20.00 uur.

Wat te doen nadat u bent ingezet bij een reanimatie:

  1. U krijgt binnen uiterlijk 24 uur na de alarmering een mail met daarin een link naar het evaluatieformulier. Hierin kunt u aangeven of u behoefte heeft om na te praten.
  2. Neem de tijd en de rust om de ervaring te verwerken. Ga uit van twee maanden verwerkingstijd, zie onze folder voor een toelichting.
  3. Indien u na twee maanden nog steeds 'last' heeft van de uitgevoerde reanimatie, bel ons dan op 06–33103355. U krijgt dan (indien gewenst) een gesprek met een traumaopvang-deskundige.
  4. Mocht na dit gesprek blijken dat aanvullende hulp wenselijk dan wel noodzakelijk is, dan kan GHV dit voor u coördineren.