Wat is een 6-minutenbasiscursus?

Deze cursus is geen starterscursus, heeft u nog geen reanimatiediploma? Volgt u dan eerst een BLS-cursus.


Door het volgen van een 6-minutenbasiscursus leert u adequaat handelen bij een hartstilstand. Het omvat theorieles opgevolgd door een real-life scenariotraining met een LOTUS*.

Tijdens deze 6-minutenbasiscursus leert u in gemiddeld 3 uur:

  • Hoe u een hartstilstand herkent en wat u dan moet doen.
  • Hoe u moet reanimeren: borstcompressie toepassen en mond-op-mond beademing geven, hoe u een AED aansluit en bedient.
  • Samen met andere cursisten werken, zoals het samen reanimeren, het bedienen van de AED en dergelijke. Dit in combinatie met een LOTUS*.

Na afloop van de cursus ontvangt u een NRR reanimatie-certificaat.

De cursus wordt deels bekostigd uit gemeentelijke subsidie en deels door een eigen bijdrage van €10. U betaalt deze bijdrage direct bij uw aanmelding via onze website.

Mocht u deze nog niet in uw bezit hebben, tijdens de 6-minutenbasiscursus worden ook de witte reanimatiehesjes verstrekt, zodat u bij een oproep herkenbaar bent als burgerhulpverlener van Groningen HartVeilig.

De praktijktrainingen worden door de deelnemers als bijzonder zinvol ervaren, ook door professionele hulpverleners en door hulpverleners die eerder hebben gereanimeerd. 
Als u na deze training opgeroepen wordt voor een echte reanimatie, dan bent u beter voorbereid dan enkel met een basis reanimatie-cursus!

Gelijk inschrijven?

* LOTUS is een opleiding voor levensechte (medische) oefensituaties als slachtoffer, de LOTUS beeldt bij onze activiteiten een familielid of omstander uit waar de cursist mee moet dealen.

* Waarom 6 minuten? Lees hier meer